MediaWatch

SF og R vil se på ny offentlighedslov igen

Flere partier, der har lagt stemmer til den kritiserede offentlighedslov, vil kigge på, om politikerne alligevel gik et skridt for langt med loven.

Foto: Lars Krabbe / Jyllands-Posten

To år efter den nye offentlighedslov blev vedtaget, slår opbakningen til loven revner på Christiansborg, skriver Politiken.

Radikale Venstre og de daværende regeringskolleger i SF stemte begge for loven i 2013, men foreslår nu, at man genovervejer, om den begrænser offentlighedens muligheder for indsigt for meget.

"Jeg synes ikke, man skal droppe offentlighedsloven, men vi kan godt gå ind og se på, om vi har ramt den fuldstændig rent, hvor den skal være," siger den fungerende retsordfører for De Radikal, Marlene Borst Hansen.

Også SF's retsordfører Karina Lorentzen mener, at det er relevant at få et overblik over, om loven har gjort "for stort indhug" i mulighederne for at få indblik i den offentlige forvaltning, siger hun til Politiken.

Vil vente på evaluering

Forslaget fra SF og De Radikale møder dog ikke stor opbakning fra de øvrige partier, der står bag loven på Christiansborg. Ordførere fra Venstre, Socialdemokraterne og Konservative siger til Politiken, at de vil vente med at kigge loven efter i sømmene, indtil den evaluering, som Ombudsmanden skal gennemføre i 2017, ligger klar.

Omvendt ser Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Enhedslisten, der alle stemte imod i 2013, positivt på at give loven et tidligere serviceeftersyn.

Offentlighedsloven blev vedtaget under store protester fra især mediebranchen. Den massive kritik fik regeringen til at aftale, at Folketingets Ombudsmand i 2017 skal lave en evaluering af, hvordan myndighederne anvender loven.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs