MediaWatch

Børsen står med afspadseringspukkel efter slag om frokostpause

Journalisterne på Børsen har flere hundrede afspadseringstimer til gode, efter en voldgiftssag har afgjort, at de har ret til betalt frokostpause.

Slaget om journalisternes frokostpause på Børsen efterlader et større puslespil i vagtplanen, skriver journalisten.dk.

Som MediaWatch beskrev i sidste uge har reporterne fået medhold i en sag om deres frokostpause, der har været en del af den lønnede arbejdstid på avisen igennem årtier. Sidste år opsagde ledelsen ordningen, og derfor har journalisterne siden 1. marts ikke haft betalt frokostpause og derfor arbejdet en halv time længere dagligt.

Børsens ledelse taber slag om betalt frokostpause

Ledelsens træk er efterfølgende blevet underkendt i en voldgiftssag, der blev afgjort i sidste uge. Det betyder ifølge Børsens tillidsmand, at omkring 50 fastansatte har opsparet 32,5 timer hver, som de nu har krav på at afspadsere som overarbejde.

"Ifølge overenskomsten får man sit tilgodehavende ganget med halvanden. Hver time, man har arbejdet for meget, bliver altså til halvanden time, som enten kan afvikles som afspadsering eller ekstrabetaling for merarbejde," siger Peter Buck Rasmussen fra Børsen.

Samlet betyder det en afspadseringpukkel på cirka 2.400 timer,skriver journalisten.dk.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs