MediaWatch

Jyllands-Posten bragte Charlie Hebdo-forside ved en fejl

Det var ”en skrækkelig fejl”, at Jyllands-Posten i gårsdagens avis illustrerede et debatindlæg med den seneste forside af det franske satiremagasin, siger chefredaktør.

Et debatindlæg i Jyllands-Posten i går, skrevet af formanden for Den Europæiske Græsrodsbevægelse mod Racisme, Benjamin Abtan, blev ved en fejl illustreret med den seneste forside af det franske magasin Charlie Hebdo. Det skriver Politiken.

Forsiden stammer fra den særudgave, Charlie Hebdo udkom med umiddelbart efter terrorangrebet mod redaktionen i begyndelsen af januar, og er båret af en Muhammed-tegning og overskriften 'Tout est Pardonné'; Alt er tilgivet.

Jyllands-Posten fravalgte imidlertid at vise tegninger fra Charlie Hebdo i dækningen af terrorangrebet af frygt for, at det ville skærpe sikkerhedstruslen mod avisen, der siden karikaturkrisen i 2006 har været mål for terrortrusler.  

"Jyllands-Posten trykker for tiden ikke Muhammedtegninger, hverken vores egne eller andres, af de grunde, som efterhånden er velkendte: Dels vores generelle sikkerhedssituation, dels et forsøg på fra vores side at få debatten lidt videre. Det, der er i dagens avis, baserer sig på en simpel skrækkelig redaktionel fejl," siger Jørn Mikkelsen, ansvarshavende chefredaktør for Jyllands-Posten, til Politiken.

Han uddyber, at der internt vil blive strammet op på de redaktionelle procedurer for at undgå, at det sker igen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs