MediaWatch

EU-pres skal hjælpe pressefriheden på vej i Tyrkiet

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) er bekymret over, at Tyrkiet vil lukke ned for Charlie Hebdo-omtale.

Foto: Jonas Olufson/Polfoto/Arkiv

I Tyrkiet har man et andet syn på pressefriheden end herhjemme, og derfor har en tyrkisk domstol besluttet, at de hjemmesider, der har gengivet det franske satireblad Charlie Hebdos seneste forside, skal blokeres.

Det sker imidlertid ikke med udenrigsminister Martin Lidegaards (R) gode vilje. Han mener, at tyrkernes standpunkt gør et muligt tyrkisk medlemskab af EU vanskeligt.

"Udviklingen i Tyrkiet i forhold til pressefrihed er bekymrende. Overholdelse af pressefrihed er ikke kun afgørende for medlemskab af EU, men også et grundprincip i ethvert demokrati," siger han.

Tyrkiet blokerer hjemmesider med Muhammed-tegning

Martin Lidegaard vil derfor bruge fremtidige møder med Tyrkiet i EU-regi til at presse på for en ændret holdning i det muslimske land.

"De fortsatte EU-optagelsesforhandlinger med Tyrkiet er efter min vurdering det bedste værktøj til at sikre fremdrift i den tyrkiske reformagenda herunder på pressefrihedsområdet," siger han.

Tyrkiet har fordømt de to yderliggående muslimers angreb på Charlie Hebdos redaktion i Paris, men landets premierminister kalder samtidig bladets seneste forside for en "alvorlig provokation".

Forsiden viser profeten Muhammed med tåre i den ene øjenkrog, mens han holder et skilt med teksten "Je suis Charlie" (oversat: Jeg er Charlie).

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs