MediaWatch

Topembedsmand bliver ny direktør for Kulturstyrelsen

Kulturminister Marianne Jelved har udnævnt afdelingschef i Kulturministeriet, Jesper Hermansen, til direktør for Kulturstyrelsen.

En af Kulturministeriet mest erfarne topledere bliver ny direktør for Kulturstyrelsen, oplyser Kulturministeriet.

Cand. jur. Jesper Hermansen, 54, kommer fra en stilling som afdelingschef i Kulturministeriet, som han har siddet i siden 2003. Før da var han vicedirektør i Fødevarestyrelsen og fungerende direktør og underdirektør i Miljøministeriet. Jesper Hermansen har sammenlagt 25 års erfaring fra centraladministration, heraf 15 år på toplederniveau.

”Kulturstyrelsen får en direktør med solid erfaring som topleder i centraladministrationen. Med Jesper Hermansens store kendskab til kulturlivet og dets interessenter er jeg sikker på, at han kan sikre en effektiv drift og udvikling af styrelsen. Han vil i kraft af sin faglige og ledelsesmæssige erfaring og evne til strategisk tænkning være i stand til at tilføre Kulturstyrelsen inspiration og fastholde det høje faglige niveau. Jeg ser frem til resultaterne af Jesper Hermansens ledelse af Kulturstyrelsen og glæder mig til det fremtidige samarbejde,” siger kulturminister Marianne Jelved i meddelelsen.

Jesper Hermansen tiltræder stillingen som direktør for Kulturstyrelsen den 1. februar 2015. Stillingen som afdelingschef i Kulturministeriet bliver slået op snarest, oplyser ministeriet.

Han afløser Anne Mette Rahbæk, der fratrådte i efteråret efter knap tre år på posten og efter at have færdiggjort fusionen af Kulturarvsstyrelsen, Kunststyrelsen og Styrelsen for Bibliotek og Medier i Kuturstyrelsen.

Kulturstyrelsen hører under Kulturministeriet, der udmønter regeringens politik på en lang række områder, herunder medier. Styrelsen har 260 medarbejdere og administrerer et årligt budget på 4,8 mia. kr.

Mere fra MediaWatch

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Jobindex ser overskud vokse med 40 pct.

”Antallet offentlige jobannoncer på det højeste niveau, vi nogensinde har målt,” lyder det fra adm. direktør i Jobindex i forbindelse med offentliggørelse af kvartalsrapport.

DR-sportschef stopper

DR skal se sig om efter en ny sportschef, da den nuværende skifter branche efter syv år i spidsen for DR Sporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs