MediaWatch

Elbæk får medhold i en klage over Metroxpress

Pressenævnet kritiserer Metroxpress for manglende dokumentation i en artikel om tidligere kulturminister Uffe Elbæk og hans nye parti, Alternativet. 

Foto: Pressefoto

Metroxpress havde ikke dokumentation for en underrubrik i en artikel om tidligere Kulturminister Uffe Elbæk og hans nye parti, Alternativet, skriver Pressenævnet i en kendelse.

Gratisavisen skrev, at Uffe Elbæk havde brugt offentlige midler til at aflønne en sekretariatsleder i Alternativet, der samtidig er ansat som medlemssekretær i Folketinget.

Men Metroxpress havde altså ikke tilstrækkelig dokumentation for den påstand ifølge Pressenævnet,og det udløser kritik.

I to andre klageforhold om artiklen, der handler om brugen af ordet "kreativt" i rubrikken og en udtalelse i artiklen fra professor emeritus Claus Haagen Jensen, der betegner setup'et som "kreativt" udtaler nævnet ikke kritik, da der er tale om en personlig vurdering fra professoren.

Metroxpress skal nu bringe Pressenævnets kritik af den udokumenterede påstand.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs