MediaWatch

Fyens Stiftstidende fjerner ulovligt indhold

Chefredaktør kalder det både ”dobbeltmoralsk” og en ”rigtig dum fejl” at bringe ulovlig reklame for gambling.

Foto: Michael Bager/Fynske Medier/Jysk Fynske Medier.

Fyens Stiftstidende har bragt - og nu fjernet - en annoncørbetalt artikel, der bryder den danske spillelovgivning, fordi artikel guider læserne til, hvordan de kan gamble og bette uden om Rofus, skriver Betxpert ifølge Journalisten.

Danskere, der er afhængige af at spille, kan tilmelde sig Rofus, hvorefter de ikke længere kan spille hos spiludbydere med dansk spilletilladelse. Hos spiludbydere, der ikke er registreret i Danmark, kan Rofus-registrerede fortsat spille.

Samtidig har Fyens Stiftstidende på lederplads argumenteret for, at reklamer for spil bør forbydes.

”Det er både dobbeltmoralsk, og så er det en rigtig dum fejl, for det er etisk helt forkert, at vi har den her annoncørbetalte artikel liggende. Den strider mod de retningslinjer, som vi skal styre efter. Derfor er den også ved at blive afpubliceret (den sponsorerede artikel, red.) lige nu, da den ikke skal ligge på vores site,” siger Poul Kjærgaard, chefredaktør på Fyens Stiftstidende, til Betxpert.

Mandag kunne Betxpert skrive, at også Tipsbladet har afpubliceret tre sponsorerede artikler, der guider læserne til, hvordan de kan spille uden om Rofus.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs