MediaWatch

JP Lokal kæmper imod afslået mediestøtte med klage

Det er forkert, at JP Lokal ikke er et selvstændigt medie, mener chefredaktør, der har sendt klage til Medienævnet over afslag på støtte.

Foto: JYLLAND-POSTEN

Jyllands-Postens lokalsatsning JP Lokal får ikke del i den redaktionelle produktionsstøtte for 2022, fordi de digitale lokalmedier ikke er adskilt tilstrækkeligt fra Jyllands-Postens hovedside. Det skriver Journalisten.

Det er ansv. chefredaktør for JP Lokals fire medier, Viggo Lepoutre Ravn, uenig i, og har derfor valgt at klage til Medienævnet, der råder over tildeling af statsstøtten.

"JP Lokal er et selvstændigt nyhedsmedie, som opfylder samtlige betingelser for at modtage redaktionel produktionsstøtte," siger Viggo Lepoutre Ravn til Journalisten.

JP Lokal havde søgt om støtte svarende til 19 årsværk.

Gik i luften i september

Konkurrenten Jysk Fynske Medier blev til gengæld tildelt lige over 2,1 mio. kr. til Københavnliv – en del af det regionale mediehus' brede satsning på hyperlokale nichemedier med fokus på lokalstof og erhvervsliv.

JP Lokal gik i luften i september 2021 og dækker byerne Horsens, Randers, Vejle og Viborg. Medierne udsender selvstændige nyhedsbreve, men er online integreret i Jyllands-Postens nyhedsportal på jp.dk.

Medierne går efter de 30-50-årige og skal ud over at fange interessen hos nye læsere også medvirke til at fastholde de klasske abonnenter på Jyllands-Posten, har chefredaktør Viggo Lepoutre tidligere forklaret til MediaWatch.

74 medier får redaktionel produktionsstøtte i 2022 - flere gengangere afvist 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs