MediaWatch

Støjberg bliver klummeskribent for Ekstra Bladet

Inger Støjberg skal skrive klummer for Ekstra Bladet. Hun har takket nej til job for Dansk Folkeparti.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Den tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg har takket nej til et job hos Dansk Folkeparti og skal i stedet skrive klummer hos Ekstra Bladet.

"Det er rigtig flot af Dansk Folkeparti, at de har tilbudt det, men det ville ikke være rigtigt at begynde at arbejde på Christiansborg lige nu," siger hun og henviser til, at hun før jul blev erklæret uegnet til at sidde som medlem af Folketinget.

Det skete i kølvandet på, at Rigsretten 13. december idømte Inger Støjberg 60 dages ubetinget fængsel for overtrædelse af ministeransvarsloven.

Overtrædelsen skete i 2016, hvor hun var udlændinge- og integrationsminister for Venstre.

Ifølge Rigsrettens dom iværksatte og fastholdte hun en ordning, hvor asylpar, hvoraf mindst den ene var mindreårig, blev adskilt uden mulighed for undtagelser.

Da der er krav om, at alle får deres sag behandlet enkeltvis, var det i strid med loven. Rigsretten vurderede, at Inger Støjberg gjorde dette med fortsæt - altså med åbne øjne.

Forud for sit exit fra Folketinget havde Inger Støjberg været medlem af Folketinget siden 2001.

Hendes klummer på Ekstra Bladet kommer ifølge hendes selv til at handle om aktuelle politiske sager. Men det er muligt, at der også vil komme klummer, der ikke handler om politik, siger hun til Ekstra Bladet.

Ifølge ansv. chefredaktør Henrik Qvortrup passer Inger Støjberg godt ind i Ekstra Bladets opinionsspalter.

"Vi lægger gerne spalter til alle med interessante holdninger, og det, at hun skriver i Ekstra Bladet, er ikke et udtryk for, at vi køber hendes politiske projekt - som hun i øvrigt ikke har for øjeblikket," siger Henrik Qvortrup til avisen.

Meldte sig ud

Inger Støjberg har ud over sin ministerfortid også en fortid som næstformand for Venstre.

Det skete efter et opgør mellem hende og Jakob Ellemann-Jensen sideløbende med, at Folketinget skulle tage stilling til, om der skulle rejses en sag i Rigsretten mod Inger Støjberg.

Da Venstre støttede en rigsretssag mod Støjberg, erklærede hun sig både overrasket og uenig.

Kort efter bad Jakob Ellemann-Jensen og partiets forretningsudvalg hende om at trække sig som næstformand, hvilket hun gjorde. Det skete i slutningen af 2020.

Da Inger Støjberg i februar meldte sig helt ud af Venstre, var der endnu engang en skudsalve mod Jakob Ellemann-Jensen.

"Jeg tror ikke, at han bliver statsminister," sagde hun til Skive Folkeblad, hvor hun annoncerede sin udmeldelse.

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs