MediaWatch

Ask Rostrup stopper som chefredaktør for TV 2 News - trives ikke i rollen

Jobbet som chefredaktør for TV 2 News har været for svært at finde sig til rette i, og derfor stopper Ask Rostrup efter mindre end et år. "Jeg må konstatere, at jeg ganske enkelt ikke kan få mit hoved rundt om jobbet," siger Ask Rostrup, der i stedet bliver vært på kanalen.

Foto: Linda Johansen

Efter trekvart år kaster Ask Rostrup håndklædet i ringen og stopper efter eget ønske som chefredaktør på TV 2 News - en rolle han ikke har kunnet finde sine ben i. Det skriver TV 2 Kommunikation.

Han vender i stedet tilbage til værtsrollen i nyhedsfladen og det politiske magasin "Besserwisserne", der skifter frontfigur, på TV 2 News.

"At forlade chefredaktørjobbet på News er den sværeste beslutning, jeg nogensinde har taget i mit arbejdsliv, men jeg må konstatere, at jeg ganske enkelt ikke kan få mit hoved rundt om jobbet. Jeg troede, at det ville blive det bedste nogensinde, men i dag må jeg indse, at jeg simpelthen ikke trives. Jeg har derfor valgt at forlade jobbet i spidsen for en kanal, jeg i dén grad tror på som fremtiden for uafhængig og troværdig tv-nyhedsformidling," siger Ask Rostrup i meddelelsen.

Ask Rostrup kom til TV 2 News i april 2021 fra DR, hvor han senest var vært på bl.a. TV Avisen og magasinet "Langt fra Borgen". Han har tidligere cheferfaring fra hedengangne Metroxpress, men vender altså nu tilabge til værtsrollen uden personaleansvar.

Som ny vært på "Besserwisserne" afløser han Katrine Hertz Mortensen, der stopper efter to måneder i værtsstolen på fredagsmagasinet og trekvart år på TV 2, som hun kom til i juni sidste år. Hun skifter til en stilling som kommunikationsdirektør i biotech-virksomheden Evaxion.

TV 2's nyhedsdirektør, Ulla Pors, overtager selv ansvaret for for kanalen, indtil en ny chefredaktør er på plads, skriver TV 2.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs