MediaWatch

DJ foreslår kædeansvar på medieområdet

Som et oplæg til de kommende medieforhandlinger foreslår Dansk Journalistforbunds formand, Tine Johansen, at arbejdsvikårene for ansatte i produktionsbranchen sikres ved at indføre kædeansvar som i byggebranchen.

Foto: Jacob Nielsen

Når det offentlige støtter medieindhold økonomisk, skal det være et krav, at de ansatte har ordentlige arbejdsvilkår. Sådan lyder forslaget fra Dansk Journalistforbunds formand, Tine Johansen, i et debatindlæg på Altinget.

"Ved de forhåbentlig snarlige forhandlinger om en ny medieaftale foreslår Dansk Journalistforbund, at der indføres et ’kædeansvar’ på medieområdet, sådan som vi kender det fra for eksempel byggeriets område: For at modtage offentlig støtte skal man garantere overenskomstmæssige vilkår for medarbejderne," lyder det i indlægget.

Forslaget kommer efter flere beretninger om dårligt arbejdsmiljø i film- og tv-produktionsbranchen. I august underskrev flere hundrede personer fra produktionsbranchen et protestbrev, som blev offentliggjort i Filmmagasinet Ekko, som et opråb om, at der er behov for at forbedrede arbejdsforhold.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen har tidlgiere meldt ud, at hun er klar til at inddrage debatten om arbejdsmiljøet i branchen i de kommende forhandlinger.

"Ordentlige og regulerede arbejdsvilkår er en grundlæggende forudsætning for et velfungerende arbejdsmarked, og jeg finder det helt uacceptabelt, hvis der produceres film og tv for offentlige kroner, som ikke lever op til overenskomstmæssige løn- og arbejdsvilkår," skrev Ane Halsboe-Jørgensen i et svar til Kulturudvalget i slutningen af august.

Det er endnu uvist, hvornår forhandlingerne om et kommende medieforlig går i gang, men regeringen har meldt ud, at planen er at komme med et udspil til en ny medieaftale inden jul. Den endelige aftale ventes først at lande i starten af det nye år.

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs