MediaWatch

Tillidsfolk på B.T. kritiserer brug af løstansatte på nye byredaktioner

B.T. har kun fastansat halvdelen af de 32 journalister, der er hyret til satsningen på fire nye byredaktioner, og det er langt fra gangbart, mener tillidsrepræsentant. Tvisten skal i sidste ende afgøres ved en voldgift.

Foto: Jens Hartmann Schmidt

Ansættelsesforholdene for en del af journalisterne på B.T.'s fire nye byredaktioner har udløst en faglig strid, skriver Journalisten.

Det skyldes, at halvdelen af de 32 journalister er hyret som tilkaldevikarer, der er lovet et minimum af vagter månedligt, og dermed forsøger ledelsen af flyve under den overenskomstmæssige radar, mener tillidsrepræsentant.

"Vi mener, at tilkaldevikarerne burde eksistere for at lukke huller i en vagtplan, som eksempelvis kan opstå i tilfælde af sygdom. Ikke til ansættelser hvor de bliver til en etableret del af vagtplanen," siger tillidsrepræsentant på B.T., Rasmus Skat Andersen til Journalisten.

Ansv. chefredaktør på B.T., Michael Dyrby, vil ikke kommentere sagen, der nu skal op på et møde mellem DJ, Danske Mediers Arbejdsgiverforening og B.T. og i sidste ende afgøres ved en voldgift.

B.T. gik i luften med de fire nye byredaktioner i Aalborg, Aarhus, København og Odense 1. september, der bl.a. skal fungere som løftestang for flere og bedre brugerdata samt en ny abonnementsmodel.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs