MediaWatch

Redaktør fra Jyllands-Posten vinder pris som årets sportsjournalist for anden gang

Thomas Møller Kristensen, sportsredaktør på Jyllands-Posten, er for anden gang blevet kåret til Årets Sportsjournalist – denne gang for sin afsløring af en sag om mistrivsel og grænseoverskridende adfærd.

Thomas Møller Kristensen er med fredagens kåring en af tre journalister, der har vundet prisen to gange. | Foto: PR

For anden gang i sin karriere er Jyllands-Postens sportsredaktør, Thomas Møller Kristensen, blevet tildelt prisen som Årets Sportsjournalist. Kåringen fandt sted i forbindelse med Danske Sportsjournalisters generalforsamling fredag aften, skriver Jyllands-Posten i en pressemeddelelse.

Prisen modtager Thomas Møller Kristensen for sin afsløring af en sag om mistrivsel og grænseoverskridende adfærd i Dansk Orienterings-Forbund. sagen endte med, at en tidligere sportschef fik sit navn renset, mens Team Danmark modtog kritik.

"Vi bekender os helt til sportens fascination og gør os umage med at formidle den, men den magtkritiske journalistik er også en del af sportsjournalistikken på Jyllands-Posten, og derfor er vi glade for og stolte af, at denne principielle historie bliver hædret med sportsjournalistikkens fornemste pris," lyder det i meddelelsen fra Christian Thye-Petersen, ledende redaktør på Jyllands-Posten.

Prisen blev uddelt første gang tilbage i 1962, og det er anden gang, at Thomas Møller Kristensen modtager hæderen, efter at han i 2010 blev Årets Sportsjournalist som konsekvens af en reportagerejse forud for VM i fodbold i Sydafrika. Dermed er han én af blot tre journalister, der har vundet prisen to gange.

DR-journalist bliver årets sportsjournalist

Politiken-journalister modtager pris som Årets Sportsjournalister 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs