MediaWatch

Berlingske henter ny nyhedschef i egne rækker og udpeger journalistisk chef

Efter Simon Andersens afgang til Radio Loud udpeger Berlingske to nye navne til redaktionsledelsen. Begge er fundet internt.

Foto: Mathias Svold

Berlingske udvider redaktionsledelsen med to interne profiler, efter tidligere nyhedschef Simon Andersen tirsdag blev udnævnt til ny programdirektør for Radio Loud.

Det skriver Berlingske.

Ny nyhedschef bliver Peter Burhøi, 42, der kommer fra en stilling som nyhedsredaktør på avisen, hvor han har arbejdet de seneste 10 år. Hans opgave og ansvar bliver at drive og koordinere store, dagsaktuelle historier på tværs af redaktionerne, fremgår det.

Samtidig har Berlingske udnævnt Michael Alsen, 34, til en rolle som journalistisk chef med ansvar for avisens dagsordensættende, journalistiske projekter. Michael Alsen har været på Berlingske siden 2014, de seneste to år som Bruxelles-korrespondent.

"Michael Alsen og Peter Burhøi er begge garanter for kritisk kvalitetsjournalistik. De kender Berlingskes læsere og mål i dybden. Jeg er sikker på, at vores læsere vil få endnu mere af den tydelige og gennemarbejdede Berlingske-journalistik med de to som en del af vores redaktionelle ledelse," siger chefredaktør Mette Østergaard til Berlingske.

Simon Andersen blev efter tre år som nyhedschef på Berlingske tirsdag præsenteret som ny programdirektør på Radio Loud efter Ann Lykke Davidsen - et skifte, ejerne i Berlingske Media har presset igennem for at forbedre radioens gennemslagskraft.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs