MediaWatch

Spørgeundersøgelse: Tre ud af fire vil ikke betale for lokalnyheder

Mens regionale mediehuse satser på nye, digitale modeller for betalt lokaljournalistik, svarer størstedelen i en ny spørgeundersøgelse fra Wilke, at de er dækket ind af gratismedier i deres lokalområde. Professor ser dog optimistisk på mulighederne for succes.

Foto: PR/Nordjyske Medier

12 pct. af danskerne er villige til at hive tegnebogen op af lommen for at få adgang til nyheder om deres lokalområde. Det er et af resultaterne af en spørgeundersøgelse af villigheden til at betale for lokaljournalistik, som Wilke har foretaget for MediaWatch. 77 pct. svarer omvendt nej til at betale for lokalnyheder.

Overordnet set bekræfter Wilke-undersøgelsen de tendenser, som man i forvejen er bekendt med inden for medieforskningen, forklarer Mark Ørsten, der er professor ved Roskilde Universitet og har været med til at lave den danske del af Reuters Digital News Report og en række andre analyser af danskernes medieforbrug.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs