MediaWatch

Halvdelen af befolkningen ønsker ikke statsstøtte til skrantende medier

Staten skal ikke sende støttekroner til kommercielle medier, der ikke selv kan holde de økonomiske hjul kørende. Det mener halvdelen af den danske befolkning, viser undersøgelse.

Foto: Jens Dresling

Selv om en stor del af de publicistiske medier får støtte af staten til at få økonomien til at hænge sammen, er det færre end hver femte dansker, der mener, at staten bør poste penge i kommercielle medier, der ikke kan klare sig selv. Det skriver Politiken på baggrund af rapporten Reuters Digital News Report 2021.

Samtidig har halvdelen, 49 pct., svaret, de ikke mener, staten bør træde til med støttekroner, hvis ikke medierne kan tjene penge nok til at holde forretningen kørende selv, mens kun 16 pct. mener, staten skal støtte medier i økonomiske problemer.

Ifølge Rasmus Kleis Nielsen, direktør for Reuters Institute for the Study of Journalism og professor i politisk kommunikation på University of Oxford, er der flere forklaringer på den lave opbakning til at støtte. De tæller bl.a., at et stort mindretal er skepiske over for nyhedsmedierne, og at mange danskere ikke er klar over, at mange medier har været presset på indtjeningen i en del år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs