MediaWatch

Rapport: Danskernes tillid til nyhedsmedierne er steget - digital brugerbetaling er uændret

Coronakrisen i 2020 fik tilliden til nyhedsmedierne til at vokse, viser Reuters Digital News Report. Det gælder ikke mindst i Danmark, men vi halter stadig bagefter nabolandene, når det gælder digitale nyhedsabonnenter.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Nyhedsmedierne blev i kriseåret 2020 et centralt holdepunkt for danskerne i søgningen på information og nyheder om coronapandemien. Det forhøjede nyhedsforbrug blev ledsaget af en stigning i tilliden til nyhedsmedierne, viser Reuters Digital News Report 2021.

Her svarer 59 pct., at de er enige i, at de kan stole på de fleste nyheder, det meste af tiden. I 2020 var tallet 46 pct., hvilket var et fald på 11 procentpoint i forhold til 2019-målingen. Men tilliden er altså genoprettet nu ifølge den seneste opgørelse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs