MediaWatch

Berlingske opsiger seks korrekturlæsere

I forbindelse med en omlægning, der skal give flytte midlerne til indholdsredigerende, har Berlingske nedlagt samtlige stillinger som korrekturlæser.

Foto: Mathias Svold/Mathias Svold

Berlingske vil ikke længere have særskilte korrekturlæsere, og derfor er de seks, der hidtil har været tilknyttet på hel- eller deltid, blevet afskediget tirsdag i denne uge. Det skriver fagbladet Journalisten.

Ifølge chefredaktør på Berlingske, Mette Østergaard, sker det som led i en omlægning, hvor midlerne og ansvaret i stedet skal flyttes til de indholdsredigerende.

"I modsætning til korrekturlæserne er de journalistuddannede, som udover at finde fejl også kigger på produktets kvalitet i forhold til både vinkling og etik. Vi mener, det er den stærkeste indholdskontrol, så den ville vi gerne prioritere højere," siger hun til Journalisten og afviser samtidig, der er tale om en spareøvelse.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs