MediaWatch

Medier lægger an til at stifte rettighedsforening til tech-forhandlinger

Danske Pressepublikationers Kollektive Forvaltningsorganisation bliver en realitet om få uger, når en bred kreds af landets medieselskaber mødes til stiftende generalforsamling. Dermed tages første skridt i retning af forhandlinger om techselskabers betaling for nyhedsmediers indhold.

Berlingske Medias Anders Krab-Johansen har sammen med JP/Politikens Hus og Jysk Fynske Media taget de indledende skridt mod stiftelse af en rettighedsforening. Nu bliver den realiseret. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

2. juli bliver der afholdt stiftende generalforsamling i Danske Pressepublikationers Kollektive Forvaltningsorganisation (DPCMO) – en forening, der på vegne af en stribe danske medier skal varetage forhandlinger med techselskaber om en kollektiv rettighedsaftale.

Indkaldelsen til det første møde viser, at der tegner sig bred opbakning til etableringen af den nye forening. Foruden de tre mediehuse JP/Politikens Hus, Berlingske Media og Jysk Fynske Medier – der har taget de indledende skridt til sammenslutningen – har en lang række medier sluttet sig til initiativet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs