MediaWatch

Medier lægger an til at stifte rettighedsforening til tech-forhandlinger

Danske Pressepublikationers Kollektive Forvaltningsorganisation bliver en realitet om få uger, når en bred kreds af landets medieselskaber mødes til stiftende generalforsamling. Dermed tages første skridt i retning af forhandlinger om techselskabers betaling for nyhedsmediers indhold.

Berlingske Medias Anders Krab-Johansen har sammen med JP/Politikens Hus og Jysk Fynske Media taget de indledende skridt mod stiftelse af en rettighedsforening. Nu bliver den realiseret. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

2. juli bliver der afholdt stiftende generalforsamling i Danske Pressepublikationers Kollektive Forvaltningsorganisation (DPCMO) – en forening, der på vegne af en stribe danske medier skal varetage forhandlinger med techselskaber om en kollektiv rettighedsaftale.

Indkaldelsen til det første møde viser, at der tegner sig bred opbakning til etableringen af den nye forening. Foruden de tre mediehuse JP/Politikens Hus, Berlingske Media og Jysk Fynske Medier – der har taget de indledende skridt til sammenslutningen – har en lang række medier sluttet sig til initiativet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Top 20: OL-håndbold og sejlsport trak flest seere

TV 2's nye underholdningsprogram "Først og sidst" tabte sin førerposition fra forrige uge til en række OL-opgør, som skubbede andre formater ned af listen. OL stod for 12 af 20 udsendelser i Kantar Gallups liste over sidste uges 20 mest sete liveprogrammer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs