MediaWatch

Danske mediehuse etablerer forening til kollektiv forvaltning af udgivelsesrettigheder

Berlingske Media, JP/Politikens Hus og Jysk Fynske Medier bliver de første medlemmer af et nyt forvaltningsselskab, der skal drive mediernes kollektive forhandlinger med bl.a. Facebook og Google om betaling for videreudnyttelse af indhold. (Rettet)

Foto: Reuters File Photo/Reuters/Ritzau Scanpix

(Rettet 14:36 Før fremgik det af artiklen, at forvaltningsselskabet blev oprettet i regi af Danske Medier. Det er ikke korrekt - Danske Medier inviterede blot til et informationsmøde om selskabet.)

Tre af Danmarks største mediehuse vil i dag tage første officielle skridt mod etableringen af et kollektivt forvaltningsselskab, der skal være medlemmernes repræsentant i de forhandlinger af aftalelicenser for medieindhold, som den kommende opdatering af ophavsretsloven lægger op til.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs