MediaWatch

Danske mediehuse etablerer forening til kollektiv forvaltning af udgivelsesrettigheder

Berlingske Media, JP/Politikens Hus og Jysk Fynske Medier bliver de første medlemmer af et nyt forvaltningsselskab, der skal drive mediernes kollektive forhandlinger med bl.a. Facebook og Google om betaling for videreudnyttelse af indhold. (Rettet)

Foto: Reuters File Photo/Reuters/Ritzau Scanpix

(Rettet 14:36 Før fremgik det af artiklen, at forvaltningsselskabet blev oprettet i regi af Danske Medier. Det er ikke korrekt - Danske Medier inviterede blot til et informationsmøde om selskabet.)

Tre af Danmarks største mediehuse vil i dag tage første officielle skridt mod etableringen af et kollektivt forvaltningsselskab, der skal være medlemmernes repræsentant i de forhandlinger af aftalelicenser for medieindhold, som den kommende opdatering af ophavsretsloven lægger op til.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Journalisthøjskolens rektor stopper

Trine Nielsen vil have mere tid til andre bestyrelsesopgaver, herunder sin nye formandspost for Det Danske Filminstitut, og træder derfor tilbage som rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Prorektor konstitueres på posten, og jagt på ny rektor indledes efter nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs