MediaWatch

Journalisthøjskolens gamle bygning skal bl.a. huse museum og café

"Bunkeren", som Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles tidligere hus i Aarhus blev kaldt, skal fremover bruges til både aftenskoleundervisning og museum, efter FO Aarhus har overtaget bygningen.

Foto: Thomas Emil Sørensen/JPA

Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles (DMJX) gamle hovedkvarter på Olof Palmes Allé i Aarhus N fungere som fælleshus for lokalområdet og bl.a. huse Museum Ovartaci og være hjem for skakturneringer, bokseklubber og andre arrangementer. Det skriver JP Aarhus.

DMJX, som siden 1973 har udklækket journalister i "bunkeren", som bygningen blev kaldt, flyttede ud i 2019. Året efter blev hovedbygningen købt af FO Aarhus, som bl.a. arrangerer aftenskoleundervisning for voksne, mens resten af bygningen er revet ned til fordel for nybyggeri af bl.a. ungdomsboliger.

FO Aarhus har bl.a. lejet en del af det nye fælleshus ud til Museum Ovartaci, som er et kombineret kunstmuseum og psykiatrisk historisk museum, der åbner dørene i de nye lokaler til efteråret. Desuden skal husets kantine fungere som café for husets brugere.

DMJX har i dag til huse på Katrinebjerg i Aarhus.

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs