MediaWatch

Journalist-rektor bliver ny formand for Filminstituttet

Kulturminister Joy Mogensen skifter ud i bestyrelsen på Det Danske Filminstitut. Flere mediefolk er udpeget som en del af det nye hold, der også betyder formandsskifte.

Foto: Louise Skeldahl/DMJX

Det Danske Filminstitut får ny bestyrelsesformand og flere nye medlemmer. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse, efter kulturminister Joy Mogensen (S) har sat det nye bestyrelseshold.

Ny formand bliver Trine Nielsen, der er rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX. Hun afløser Anders Kronborg, der har siddet siden 2017 og var udpeget af daværende kulturminister, Mette Bock.

Udover Trine Nielsen bliver medieanalytiker, sociolog og direktør i Kontrabande, Søren Schultz Jørgensen, en ny del af bestyrelsen sammen med advokat Pernille Backhausen, partner i Sirius Advokater. Foruden de nye navne genudpeges Poul Nesgaard, tidl. rektor for Den Danske Filmskole, og Karsten Ohrt, der er formand for Politiken-Fonden og tidl. formand for Ny Carlsbergfondet.

"Dansk film står for høj kvalitet og henter flotte nomineringer og priser hjem til Danmark. Sådan skal det helst blive ved med at være, selvom konkurrencen er hård fra de internationale aktører i medie- og underholdningsindustrien. Vi har brug for et Filminstitut, der også på ledelsessiden er rustet til at lægge den rigtige strategi for, hvordan dansk film skal klare sig i den internationale konkurrence. Derfor er jeg glad for, at det er lykkedes at finde nogle dygtige medlemmer til Filminstituttets bestyrelse med stærke strategiske kompetencer, og som favner forskellige dele af film-, kultur- og medie-verdenen,” udtaler kulturminister Joy Mogensen om valget.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen har manipuleret med coronastøttemidler og blev politianmeldt, både Nent og Discovery gav store interviews og så viste en aktindsigt, at Google faktisk har forsøgt at få møde i kalenderen med Danske Medier om betalingsaftale. Alt det og meget mere får du her i ugens overflyvning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs