MediaWatch

Stadfæstet af ankenævn: FK Distribution misbrugte dominerende stilling

I sommer ankede den North Media-ejede distributrør Konkurrencerådets afgørelse om, at selskabet har misbrugt sin position i markedet. Nu har Konkurrenceankenævnet stadfæstet rådets afgørelse.

Foto: PR/North Media

FK Distribution, der er landets største distributør af adresseløse forsendelser som tilbudsaviser og ugeaviser, har misbrugt sin dominerende stilling ifølge konkurrencemyndighederne. Det afgjorde Konkurrencerådet i sommer, og nu er det stadfæstet af Konkurrenceankenævnet. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Konkurrencerådets afgørelse byggede på en vurdering af, at FK Distribution har brugt sin magt på markedet for adresseløse forsendelser til at opnå en uretmæssig konkurrencefordel på det relativt nye marked for digitale platforme for tilbudsaviser. Den vurdering var FK Distribution, der er en del af North Media-koncernen, uenig i og valgte i juni 2020 at anke afgørelsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs