MediaWatch

FK Distribution anker afgørelse og føler sig sikker på frifindelse

FK Distribution er uenig i den afgørelse Konkurrencerådet er nået frem til og anker nu afgørelsen.

Foto: Colourbox

FK Distribution anker afgørelsen i Konkurrencerådet, som er nået frem til, at selskabet har misbrugt sin dominerende stilling på markedet for adresseløse forsendelser.

Det oplyser FK Distribution, som er en del af North Media-koncernen, til Ritzau Finans.

"FK er uenige i afgørelsen fra Konkurrencerådet. For os er sagen principiel. Derfor har vi valgt at anke Konkurrencerådets afgørelse, da vi er sikre på, at vi får medhold. Konkurrencerådet afgørelse omfatter alene FK’s digitale formidling af tilbud. Selv om de digitale aktiviteter er i vækst, udgør de fortsat en meget lille andel af vores samlede omsætning," siger Lasse Ingemann Brodt, som er administrerende direktør for FK Distribution, i en skriftlig kommentar til Ritzau Finans.

Konkurrencerådet afgørelse bygger på en vurdering af, at FK Distribution har brugt sin magt på markedet for adresseløse forsendelser til at opnå en uretmæssig konkurrencefordel på det relativt nye, men voksende marked for digitale platforme for tilbudsaviser.

"Det kan være gået ud over FK Distributions konkurrenter samt de store dagligvarekæder og andre, der er afhængige af at markedsføre sig via adresseløse forsendelser," siger formanden for Konkurrencerådet, Christian Schultz, i en pressemeddelelse.

Af meddelelsen, som er udsendt af Konkurrence- og Forbrugerstyrrelsen, fremgår det, at hvis kunder købte distribution af adresseløse forsendelser hos FK Distribution, så var det en betingelse, at de også købte visning af deres tilbudsaviser på FK Distributions digitale platforme, blandt andet minetilbud.dk.

Konkurrencerådet har efter afgørelsen besluttet at anmelde sagen til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet med henblik på en strafferetlig forfølgelse.

Ifølge pressemeddelelsen skulle FK Distribution have udøvet misbruget i perioden 2018 til oktober 2019. Siden 2018 har FK Distribution været eneste landsdækkende distributør af adresseløse forsendelser, idet Postnord trak sig fra markedet fra 1. januar 2018.

Konkurrencerådet anklager FK Distribution for misbrug af dominerende stilling 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Lindhardt og Ringhof opkøbte hos konkurrent, årsregnskaber viser tilbagegang i tv-branchen og jobskifte var der mange af i uge 32. Dét og meget mere kan du læse mere om i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs