MediaWatch

Endnu et bestyrelsesmedlem forlader JP/Politikens Hus

Bestyrelsesmedlem i JP/Politikens Hus Anders Byriel genopstiller ikke. Beslutningen skyldes, at formand Lars Munch står til at blive udskiftet. 

Foto: Jens Dresling

Kun tre dage efter det kom frem, at Lars Munch stopper som bestyrelsesformand for JP/Politikens Hus, annoncerer det menige bestyrelsesmedlem Anders Byriel, at han ikke genopstiller og dermed træder han ud sammen med Munch næste år.

Det skriver Ekstra Bladet.

Formand Lars Munch er blevet tvunget til at forlade posten, da den ene ejerfond – Jyllands-Postens Fond – har ønsket at benytte sin ret til at vælge ny bestyrelsesformand. Og her peger pilen på næstformand Peter Bartram, der har sine karriererødder i forsvaret, hvor han senest har været general og forsvarschef.

Det er netop denne beslutning, som Anders Byriel begrunder sit kommende exit med.

"Jeg synes helt klart, man skulle have ladet Lars Munch fortsætte i fire år mere. Det havde været naturligt at lade ham fortsætte, for han er ekstraordinært dygtig," siger Anders Byriel, der til daglig arbejder som topchef i tekstilvirksomheden Kvadrat, til Ekstra Bladet.

MediaWatch har talt med iværksætter René Rechtman, der også er menigt medlem af JP/Politikens Hus'.

“Jeg har ingen kommentar. Valget af formand er udelukkende en sag mellem de to fonde. Vi er på ingen måde involveret," siger René Rechtman, der heller ikke vil kommentere, hvorvidt han selv overvejer at forlade bestyrelsen som følge af det forestående formandsskifte.

"Som sagt har jeg ingen kommentarer. Lars forlader først posten om cirka et år.”

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs