MediaWatch

Pressenævnet kritiserer Politiken: Frank Jensen fik ikke mulighed for genmæle

Pressenævnet har udtalt kritik af Politiken for ikke at have forelagt Frank Jensen alvorlige anklager imod ham.

Pressenævnet kritiserer Politiken for ikke reelt at give Frank Jensen en mulighed for at svare på "alvorlige anklager". Politiken bragte en artikel på baggrund af et Facebook-opslag af en kvinde, der beskrev, hvordan hun var blevet befamlet på låret af Frank Jensen ved en julefrokost, da han var minister.

Ifølge kendelsen sendte Politiken en mail til Frank Jensen og bad om en kommentar til anklagen. Halvanden time senere blev artiklen publiceret, selvom Politiken ifølge Pressenævnets kendelse var klar over, at Frank Jensen sad i møde på det tidspunkt.

Pressenævnet mener, at artiklen indeholdt så krænkende beskyldninger mod Frank Jensen, at han burde have haft mulighed til at forholde sig til offentliggørelsen, og det gav Politiken ham ikke tilstrækkeligt tid til.

Pressenævnet kritiserer desuden Politiken for at have bragt en fejlagtig underrubrik til artiklen, hvilket bladet selv erkender, og dertil er der kritik for ikke at have rettet fejlen tilstrækkeligt hurtigt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nyt fra dansk og international streaming, papirmangel og andre udfordringer for traditionelle medier er blandt ugens vigtigste mediehistorier. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs