MediaWatch

Pressenævnet udtalte kritik af medier 27 gange i 2020

Berlingske var det medie, der flest gange i løbet af året fik kritik fra pressens klagenævn.

Foto: Screenshot

I det forgangne år nåede pressens klagenævn at udtale kritik af medierne 27 gange. Det skriver Journalisten efter en optælling, fagbladet selv har foretaget.

Flest gange i årets løb blev der udtalt kritik af Berlingske, som fik tre påtaler, mens konkollegaerne hos Ekstra Bladet, DR, Politiken og Sjællandske Medier hver har fået udtalt kritik to gange i årets løb, og en række andre medier har fået én kritik.

"Vi tager det alvorligt, når vi får kritik af Pressenævnet. Derfor er tre gange kritik på ét år ikke godt," siger Berlingske ansv. chefredaktør, Tom Jensen, til Journalisten.

I 2019 fik klagere helt eller delvis medhold i 27 sager, fremgår det af Pressenævnets årsberetning for 2019. De foregående år var tallene 32, 38 og 33 i hhv. 2018, 2017 og 2016.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs