MediaWatch

Chefredaktør stopper på Bornholms Tidende efter uoverensstemmelser

Et par uger efter at have mødt kritik fra medarbejderne forlader Øjvind Hesselager posten som ansv. chefredaktør på Bornholms Tidende.

Øjvind Hesselager stopper på Bornholms Tidende | Foto: Berit Hvassum/Bornholms Tidende

Interne uoverensstemmelser betyder, at Øjvind Hesselager forlader jobbet som chefredaktør på Bornholms Tidende. Det skriver Bornholms Tidende selv.

"Vi har drøftet situationen nøje, og vi er enige om, at det er bedst at afslutte samarbejdet," siger adm. direktør for Bornholms Tidende Kim Eland.

"Jeg vil gerne takke Øjvind for hans store ildhu som ansvarshavende chefredaktør og med den digitale udvikling af Bornholms Tidende under svære betingelser det seneste år," siger direktøren endvidere i pressemeddelelsen om chefredaktørens afgang.

Selv kalder Øjvind Hesselager det for "superærgerligt." Han erstattes af Nanna Krogh, som bliver konstitueret chefredaktør.

Udmeldingen kommer blot et par uger efter, at en stor del af journalisterne på Bornholms Tidende i begyndelsen af marts rettede kritik mod Øjvind Hesselagers ledelse.

"Vi vil gerne udtrykke vores store bekymring over Øjvinds personaleledelse og redaktionelle ledelse. Vi oplever, at årsagen til mange af de problemer, vi som medarbejdere og som organisation oplever, skal findes her," lød det i et såkaldt bekymringsbrev sendt til direktør Kim Eland.

Øjvind Hesselager blev chefredaktør på Bornholms Tidende i december 2019. Før det var han chefredaktør på fagbladet Journalisten.

Kim Eland oplyser til MediaWatch, at han ikke har yderligere kommentarer til bruddet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs