MediaWatch

Læsertal: Avislæserne blev færre i 2020 trods stor nyhedsinteresse

Selvom nyhedsinteressen blev forstørret i 2020, faldt antallet af ugentlige læsere på print og e-avis for stort set alle dagblade i 2020. Hjemmearbejde og tomme venteværelser spiller ind, lyder det fra Kantar Gallup.

Færre brugte den kollektive trafik i 2020 og det mærkede B.T.'s gratis trafikavis på læsertallet. | Foto: Jens Hartmann Schmidt

Medier over en bred kam har meldt om ekstraordinær og skærpet appetit på nyheder i coronaåret 2020. Alligevel skar året en tiendedel af avisernes læserbase på print- og e-avisen, viser læsertallene for 2020 fra Kantar Gallup, der netop er offentliggjort.

Faldet har været størst for de landsdækkende aviser, der i gennemsnit falder 12 pct. Det er dog inklusiv B.T., der i hverdagene er gratis trafikavis og dermed har mistet mange læsere i 2020, hvor pendling til og fra arbejde blev kraftigt minimeret. B.T.'s læsertal faldt i 2020 med knap 28 pct. Hiver man B.T. ud af ligningen, er det gennemsnitlige fald dog fortsat tocifret i procentuelle termer – 10,2 pct. for at være helt præcis.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Med ny rabatordning vil Politiken nå de unge

Den klassiske Politiken-læser er allerede dækket ind med Politiken Plus-rabatordningen, lyder det fra forretningsudvikleren bag nyt alternativ. Formålet bag Minus-løsningen er en kombination af kundepleje og -fastholdelse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs