MediaWatch

Læsertal: Avislæserne blev færre i 2020 trods stor nyhedsinteresse

Selvom nyhedsinteressen blev forstørret i 2020, faldt antallet af ugentlige læsere på print og e-avis for stort set alle dagblade i 2020. Hjemmearbejde og tomme venteværelser spiller ind, lyder det fra Kantar Gallup.

Færre brugte den kollektive trafik i 2020 og det mærkede B.T.'s gratis trafikavis på læsertallet. | Foto: Jens Hartmann Schmidt

Medier over en bred kam har meldt om ekstraordinær og skærpet appetit på nyheder i coronaåret 2020. Alligevel skar året en tiendedel af avisernes læserbase på print- og e-avisen, viser læsertallene for 2020 fra Kantar Gallup, der netop er offentliggjort.

Faldet har været størst for de landsdækkende aviser, der i gennemsnit falder 12 pct. Det er dog inklusiv B.T., der i hverdagene er gratis trafikavis og dermed har mistet mange læsere i 2020, hvor pendling til og fra arbejde blev kraftigt minimeret. B.T.'s læsertal faldt i 2020 med knap 28 pct. Hiver man B.T. ud af ligningen, er det gennemsnitlige fald dog fortsat tocifret i procentuelle termer – 10,2 pct. for at være helt præcis.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nyt fra dansk og international streaming, papirmangel og andre udfordringer for traditionelle medier er blandt ugens vigtigste mediehistorier. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs