MediaWatch

Læsertal: Avislæserne blev færre i 2020 trods stor nyhedsinteresse

Selvom nyhedsinteressen blev forstørret i 2020, faldt antallet af ugentlige læsere på print og e-avis for stort set alle dagblade i 2020. Hjemmearbejde og tomme venteværelser spiller ind, lyder det fra Kantar Gallup.

Færre brugte den kollektive trafik i 2020 og det mærkede B.T.'s gratis trafikavis på læsertallet. | Foto: Jens Hartmann Schmidt

Medier over en bred kam har meldt om ekstraordinær og skærpet appetit på nyheder i coronaåret 2020. Alligevel skar året en tiendedel af avisernes læserbase på print- og e-avisen, viser læsertallene for 2020 fra Kantar Gallup, der netop er offentliggjort.

Faldet har været størst for de landsdækkende aviser, der i gennemsnit falder 12 pct. Det er dog inklusiv B.T., der i hverdagene er gratis trafikavis og dermed har mistet mange læsere i 2020, hvor pendling til og fra arbejde blev kraftigt minimeret. B.T.'s læsertal faldt i 2020 med knap 28 pct. Hiver man B.T. ud af ligningen, er det gennemsnitlige fald dog fortsat tocifret i procentuelle termer – 10,2 pct. for at være helt præcis.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs