MediaWatch

Politiken trækker sig fra samarbejde om sexisme-dokumentar

Politiken har ifølge Christian Jensen villet starte forfra på både historien og researchen, hvis de skulle være med i arbejdet om en dokumentar om sexisme på TV2.

I januar droppede TV2 en undersøgende dokumentar om sexisme på danske arbejdspladser, da den fortrinsvis var kommet til at omhandle TV2 selv. | Foto: Jonas Olufson

Politiken skal alligevel ikke være med til at lave en dokumentar om sexisme på TV2, skiver Politiken.

Tv-selskabet Impact TV fortsætter derfor arbejdet med en kommende dokumentar alene.

De to medier skulle i fællesskab have videreført arbejdet med dokumentaren, efter at TV2 valgte ikke at fortsætte arbejdet.

Men Politiken ville starte forfra på både historien og researchen under arbejdet, lyder det.

"For Politiken har det været afgørende, at vi skulle starte forfra på historien og researchen. Det har desværre ikke været muligt at finde et fælles udgangspunkt for dette arbejde, og derfor ønsker vi nu Impact TV alt det bedste med det arbejde," siger Politikens chefredaktør Christian Jensen nu til Politiken.

I januar droppede TV2 en undersøgende dokumentar om sexisme på danske arbejdspladser, da den fortrinsvis var kommet til at omhandle TV2 selv.

Beslutningen skabte intern uro på tv-stationen.

Siden kom det frem, at Politiken og Impact TV ville kaste lys over mulige mangeårige problemer på TV2, som tv-stationen selv har fået undersøgt.

Medierne overtog ikke materialet, der skulle have været en del af dokumentaren, som TV2 arbejdede på. Impact TV tilbød dog ansættelse til en af de TV2-tilrettelæggere, som har arbejdet med projektet.

TV2's egen advokatundersøgelse har fået konsekvenser for flere ansatte på tv-stationen, som er stoppet eller har fået andre sanktioner.

Blandt andre Jes Dorph-Petersen, der var vært på "Go' aften Live", og han er nu fortid på tv-stationen efter to sager i 2001 og 2003.

Også tv-værten Jens Gaardbo er stoppet på grund af "dårlig dømmekraft" i hans tid som nyhedschef for omkring 20 år siden.

Berlingske har takket nej til at overtage TV 2-dokumentar

Politiken har haft 12 krænkelsessager siden 2016 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs