MediaWatch

Politiken har haft 12 krænkelsessager siden 2016

I de seneste uger har man på Politiken håndteret yderligere tre sager om uønsket seksuel opmærksomhed, fortæller ansv. chefredaktør til Ekstra Bladet. Samlet har Politiken haft 12 sager siden 2016.

Christian Jensen, ansv. chefredaktør, Politiken. | Foto: Jens Dresling

Politikens chefredaktør Christian Jensen sætter over Ekstra Bladet konkrete tal på de krænkelsessager, der har været på avisen, mens han har været chefredaktør.

Ud over de  fem personalesager om krænkende adfærd, Christian Jensen i midten af januar forklarede til MediaWatch, at avisen har behandlet gennem efteråret, er yderligere tre sager håndteret for nylig, siger han til Ekstra Bladet.

"For fuldstændighedens skyld har vi haft tre sager med løst tilknyttede, timelønnede ansatte i vores kommercielle afdelinger, og det er sager, der er håndteret inden for de seneste uger her," siger han.

Dermed er det samlede antal sager om krænkende adfærd i de godt og vel fire år, Christian Jensen har været på Politiken, oppe på 12. Da chefredaktøren i september udtalte sig om emnet, fortalte han, at han i sin tid på Politiken havde håndteret "en lille håndfuld" sager – konkret er der tale om fire sager, siger han nu til Ekstra Bladet.

Efter Sofie Linde trådte på scenen til Zulu Comedy Galla og fortalte om, hvordan hun selv var blevet krænket tidligere i sin karriere, iværksatte Politiken en undersøgelse, hvor man talte med 50 kvinder, der enten arbejder eller har arbejdet for avisen, og som var blandt dem, der skrev under på støttebrevet til tv-værten i efteråret. Som en udløber blev der givet advarsler i en håndfuld personalesager, sagde Christian Jensen tidligere denne måned.

Mere fra MediaWatch

TV 2-ansatte bruger efteruddannelsesdage på kulturforbedring

TV 2 Nyhedernes ansatte bliver trukket to uddannelsesdage på kurser, der skal forbedre arbejdsmiljøet efter sidste års fokus på kulturproblemer og en hård tone i afdelingen. Det sker efter aftale med tillidsfolk og er en fælles investering i arbejdet, siger hovedtillidsrepræsentant.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs