MediaWatch

Berlingske har takket nej til at overtage TV 2-dokumentar

TV 2 har været i dialog med Berlingske om en overdragelse af materialet til den nu droppede metoo-dokumentar, men på grund af de vilkår, der er for overdragelsen, er Berlingske ikke interesseret.

Chefredaktør på Berlingske, Mette Østergaard, mener ikke, det er forsvarligt at overtage TV 2's dokumentarmateriale uden adgang til råbåndene | Foto: Martin Lehmann // Politiken

TV 2 arbejder i øjeblikket på at afsætte det materiale, der indtil videre er samlet sammen til den særdeles omtalte metoo-dokumentar, som tv-stationen selv har droppet. Nu afslører chefredaktør Mette Østergaard i egne spalter, at Berlingske er blevet tilbudt at overtage materialet, men har takket nej.

"Vi kan ikke med vores troværdighed intakt overtage det materiale, som TV 2 allerede har produceret, og vi kan heller ikke indgå aftaler om, hvordan et sådan indhold skal præsenteres. Vi ved ikke, under hvilke aftaler og hvilke rammer interviewene er lavet, og af juridiske årsager er det ikke muligt for TV 2 at overdrage råbåndene til os. De kan risikere at videregive personfølsomme oplysninger, som ikke har offentlighedens interesse. Vi vil med andre ord overtage et nedklippet materiale, hvor vi ikke ved, hvad der er udeladt," siger Mette Østergaard.

Ekstra Bladet er et af de medier, der allerede har budt sig til som potentiel aftager af dokumentaren. Tirsdag fortalte ansv. chefredaktør Poul Madsen imidlertid, at han ikke havde været i kontakt med TV 2 siden fredag i sidste uge.

Mere fra MediaWatch

Journalisthøjskolens rektor stopper

Trine Nielsen vil have mere tid til andre bestyrelsesopgaver, herunder sin nye formandspost for Det Danske Filminstitut, og træder derfor tilbage som rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Prorektor konstitueres på posten, og jagt på ny rektor indledes efter nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs