Flere mediechefer genkender ikke problem med sexisme på arbejdspladsen

På hverken DR, TV 2 eller B.T. oplever mediecheferne, at der er en udfordring med seksuelle krænkelser af kvinder. På Politiken og Ekstra Bladet anerkender man, der er et problem.
Foto: Martin Sylvest/Martin Sylvest /
Foto: Martin Sylvest/Martin Sylvest /

Selvom flere end 700 kvinder i mediebranchen har underskrevet et brev, der bakker op om, at der foregår seksuelle krænkelser på landets mediearbejdspladser, har mediecheferne på B.T., DR og TV 2 ikke indtryk af, at det er et problem med en sexistisk kultur i deres organisationer, skriver Politiken.

"Det er ikke mit indtryk, at vi har en sexistisk kultur på TV 2," siger Mikkel Hertz, nyhedsdirektør på TV 2, der dog ligesom de to andre mediechefer tilføjer, at der kan være hændelser på arbejdspladsen, som de ikke kender til, men at ledelsen på TV 2 ikke kan reagere på episoder, der "foregår under radaren".

Fra DR's nyhedsdirektør, Sandy French, lyder det, at det ikke er hendes opfattelse, at "det sker" hos DR Nyheder, ligesom B.T.'s chefredaktør, Jonas Kuld Rathje, ikke har kendskab til, at der skulle foregå sexchikane på mediet. Derimod anerkender Ekstra Bladet og Politiken, at der er et problem med sexisme, og sidstnævnte indleder nu en undersøgelse af omfanget på Politiken.

Initiativet til underskriftsindsamlingen blev taget af seks ansatte hos TV 2, efter tv-vært Sofie Linde ved Zulu Comedy Galla satte fokus på problemet. 701 kvinder har underskrevet brevet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også