MediaWatch

Politiken har iværksat anonym undersøgelse om sexisme

Sexchikane og sexisme skal frem i lyset hos Politiken, hvor chefredaktør erkender, at der skal mere end en åben dør til ledelsen til at rette op på problematikken.

Christian Jensen skiftede i 2016 til Politiken og posten som ansv. chefredaktør efter en årrække med samme job hos Information. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Politiken har håndteret "en lille håndfuld sager" siden 2016, hvor ansv. chefredaktør Christian Jensen stillede sig i spidsen for avisen, og mediet sætter gang i en anonym undersøgelse for at afdække omfanget af sexisme og for at sikre, at sager kommer op til overfladen, siger han til Jyllands-Posten.

"Det, vi lærer nu, er, at vi altid har sagt, at vi har en åbenhedskultur, og at døren står åben. Men det ser ud til, at trinet ind gennem døren er højere, end vi havde forestillet os. Derfor tror jeg, vi skal gå den anden vej ud gennem døren og forhøre os. Og som ledelse har vi ansvaret for at finde ud af, hvad der er foregået. Det er ikke den enkelte, der har ansvaret for at gå ind gennem den dør," siger Christian Jensen til Jyllands-Posten.

Debatten og fokusset på sexisme i mediebranchen kom for alvor i centrum, efter tv-vært Sofie Linde ved Zulu Comedy Galla berettede om egne oplevelser med problematikken. Siden har over 1600 kvinder i mediebranchen skrevet under på et støttebrev, og ansatte hos en række mediearbejdspladser har berettet om sexchikane og krænkende adfærd.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs