MediaWatch

Nyhedsdirektør hos TV 2 roser initiativ mod sexchikane

Seks TV 2-ansattes indsamling af underskrifter mod og beretninger om sexchikane er "en skrigende invitation" til at arbejde mere for at sikre dialog om emnet, mener TV 2's nyhedsdirektør.

Mikkel Hertz, nyhedsdirektør, TV 2. | Foto: Jonas Olufson

Mikkel Hertz, nyhedsdirektør hos TV 2, hilser det mere end velkomment, at seks journalister hos TV 2 har iværksat en indsamling af underskrifter og beretninger om sexchikane i mediebranchen, siger han til Jyllands-Posten.

"Der er ikke noget, som ledelsen ikke allerede har planlagt at handle på, men der er områder, hvor vi har været for langsomme. Det handler ikke om konkrete sager, men brevet er en skrigende invitation til, at vi skal arbejde hårdere for at skabe en åben dialog om sexchikane på TV 2. Det første skridt er, at det ikke er en samtale, der skal foregå bag lukkede døre. Den skal tages som en del af hverdagen. Ingen skal gå og putte med noget," siger Mikkel Hertz til Jyllands-Posten.

Over for Ekstra Bladet kalder nyhedsdirektøren underskriftindsamlingen et "super initiativ" og siger, at TV 2 nu "skruer op for blusset" for arbejdet på området.

Initiativet fra de seks TV 2-journalister kommer, efter tv-vært Sofie Linde ved årets Zulu Comedy Galla, som hun var vært for, satte fokus på sexisme i mediebranchen.

DR-vært bakker Sofie Lindes budskab om seksuel chikane op

TV 2-journalister skriver støttebrev til Sofie Linde

DR: Langt sejt træk at få gjort op med sexisme 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs