MediaWatch

701 kvinder støtter Sofie Lindes protest mod sexisme

Sofie Linde er stået frem med historie om sexafpresning i mediebranchen. 701 kvinder i branchen støtter hende.

Sofie Linde Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

701 kvinder har underskrevet et åbent brev til mediebranchen, hvor de støtter tv-vært Sofie Lindes protest mod sexisme i branchen. Det skriver Politiken.

Kvinderne kritiserer i brevet de danske mediechefer for ikke at gøre nok for at stoppe sexisme i branchen.

"Vi får at vide, at døren altid er åben. At vi skal gå til ledelsen, hvis vi oplever noget grænseoverskridende. Men i den opfordring ligger hele udfordringen - for hvorfor er det egentlig ikke de grænseoverskridende mænd, I taler til?," står der i brevet.

De 701 underskrivere er eller har været tilknyttet en bred vifte af danske mediearbejdspladser og har alle oplevet sexisme på arbejdspladsen.

"Det skete engang. Det sker stadig, står der i brevet."

Stod frem

Da tv-værten Sofie Linde var vært for årets Zulu Comedy Galla, fortalte hun til et målløst publikum, at en magtfuld mediemand havde foreslået hende at give ham oralsex, hvis hun ville gøre sig nogen forhåbninger om at blive i branchen.

Episoden skete, dengang Sofie Linde var blot 18 år gammel, og i et interview med P1 Morgen fortæller den i dag 30-årige tv-vært, hvorfor hun vælger at stå frem med sin historie nu.

"Min præmis for at sige det, jeg gjorde, var at understrege, at man i virkeligheden godt kan sige nej, og at det hele nok skal gå alligevel," siger hun blandt andet i P1-interviewet ifølge Ekstra Bladet.

Et "stort antal"

Hos Danske Medier, som er brancheorganisation for størstedelen af de danske medier, tager man det "meget, meget alvorligt", at så mange kvinder støtter en åben protest mod sexisme i branchen. Det siger administrerende direktør Louise Brincker.

"Det er et stort antal, og det siger noget om, at det her ikke kun peger bagud, men at det er foregået over en lang periode, og vi må antage, at det stadig foregår," siger hun.

Louise Brincker opfordrer til, at der kommer endnu mere fokus på problemet på mediearbejdspladserne.

"Jeg har talt med flere af danske mediers medlemmer, blandt andet de største mediehuse, som repræsenterer rigtig mange medarbejder, og de siger samstemmende, at de allerede tager det meget alvorligt, men tallet 701 viser også, at de er nødt til at øge fokusset på det," siger hun.

Blandt nogle af de 701 underskriverne er radiovært Iben Maria Zeuthen, tv-vært Lene Beier, tv-vært Divya Das og tv-vært Tine Gøtzsche.

TV 2-journalister skriver støttebrev til Sofie Linde

Nyhedsdirektør hos TV 2 roser initiativ mod sexchikane

DR-vært bakker Sofie Lindes budskab om seksuel chikane op

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere