Altingets hotelforretning i armlægning om bopælspligt på Bornholm

Igennem længere tid har Altinget-koncernens hotelforretning på Bornholm ligget i tovtrækkeri med myndighederne om overholdelse af bopælspligt i to nabohuse, som Grønbechs Hotel har købt til brug for personalet.
Adm. direktør i Altinget-koncernen, Christoph Nørgaard. | Foto: Arthur Joseph Cammelbeeck/Altinget)
Adm. direktør i Altinget-koncernen, Christoph Nørgaard. | Foto: Arthur Joseph Cammelbeeck/Altinget)

Altinget-koncernens bornholmske hotelforretning i Allinge har ifølge Bornholms Regionskommune været på kant med bopælspligten, efter Grønbechs Hotel for nogle år tilbage købte hotellets to nabohuse, hvor der er bopælspligt. Det skriver Bornholms Tidende på baggrund af en aktindsigt, der viser, at Bornholms Regionskommune igennem længere tid har bedt om Grønbechs Hotel redegøre for overholdelsen vedr. bopælspligten.

"Jeg ved ikke, om vi ikke har overholdt bopælspligten. Vi har i hvert fald ingen andre intentioner end at overholde lovgivningen," siger Christoph Nørgaard, der er adm. direktør hos Altinget-koncernen, til avisen.

Ifølge den aktindsigt, der er givet til Bornholms Tidende, skulle Grønbechs Hotel angiveligt have søgt om sammatrikulering af ejendommene med hotellet fra Matrikelstyrelsen og Geodatastyrelsen, hvor behandlingstiden forlød på omkring fem måneder.

Grønbechs Hotel er hvert år centrum for Folkemødet, der i år blev aflyst som konsekvens af coronakrisen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også