MediaWatch

Prominente intellektuelle underskriver brev for ytringsfriheden

Flere end 150 velansete debattører, intellektuelle og forfattere har skrevet under på et åben brev i et forsvar for ytringsfriheden i det amerikanske magasin Harper's Magazine.

Forfatter J.K. Rowling er blandt de kendte kulturpersonligheder, der har underskrevet et åbent brev i forsvar for ytringsfriheden. Foto: Neil Hall/REUTERS/Ritzau Scanpix

I hvilken anledning er ikke konkretiseret, men flere end 150 prominente personer omkring i verden har sat deres navn bag et åbent brev, der forsvarer ytringsfriheden og advarer mod et "censurklima", der ifølge brevet er blomstret op i tiden, som fører til intolerance i samfundet. Det skriver Information.

Brevet er bragt i det velansete amerikanske magasin Harper's Bazar tirsdag og har blandt andet J.K. Rowling, Noam Chomsky, Francis Fukuyama og Salman Rushdie på listen over underskrivere.

Selvom en konkret anledning til brevet ikke er givet, bliver det indledt med en opbakning til det politiske opbrud i USA, hvor "omfattende protester for raceligestilling og social retfærdighed har skabt et pres for længe tiltrængte politireformer og generelle krav om større lighed og inklusion i vores samfund, ikke mindst i den akademiske verden, i journalistik (...) og i kunstverdenen," lyder videreformidlingen af brevet i Information.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere