MediaWatch

Borgmester foreslår økonomisk skulderklap til medier der dækker yderområder

For at forhindre nyhedsørkener i Danmark vil det være på sin plads at forbeholde en del af mediestøtten til medier, der også dækker de mindste lokalsamfund, mener socialdemokratisk borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen.

Jan Petersen frygter at de tyndbefolkede områder og bl.a. Djursland vil miste nyhedsdækning | Foto: Graversen Anita/Ritzau Scanpix

Der skal politisk vilje og penge på bordet til for at bremse risikoen for nyhedsørkener i Danmark. Det mener borgmester i Norddjurs kommune, Jan Petersen (S), der i et interview med fagbladet Journalisten foreslår, at en del af mediestøtten øremærkes til at belønne medier, der også dækker landdistrikter og små lokalsamfund.

”Man kan betinge mediestøtte til dagbladene, at de også dækker det lokale liv i yderområderne. De subsidier, som medierne får, bør være betinget af, at man dækker hele landet og ikke kun den del, hvor journalisterne selv går på café,” siger Jan Petersen til Journalisten.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs