MediaWatch

Mediers boykot af Volbeat udløser løftet pegefinger fra Konkurrencestyrelsen

Konkurrencestyrelsen lukker sagen om flere mediers aftale om ikke at anmelde rockbandet Volbeat, men indskærper, at medier ikke må afstemme den redaktionelle dækning. Den konklusion er Danske Medier uforstående over for.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Ni medier, der i fællesskab boykottede en Volbeat-koncert i 2017 og i 2019, får en løftet pegefinger af Konkurrencestyrelsen. Det skriver Politiken.

Boykottet var et kollektivt modsvar fra medierne, i protest mod at Volbeat i flere tilfælde havde forskelsbehandlet og afvist at akkreditere bl.a. Ekstra Bladet til deres koncerter. Men det fælles fodslag fik i september Konkurrencestyrelsen til at gå ind i sagen, der nu lukkes igen med en indskærpelse til medierne om, at de ikke må afstemme, hvad de skriver og ikke skriver.

"Vi mener, at aviserne er i konkurrence med hinanden, og derfor må man ikke aftale indbyrdes, hvad man ikke vil konkurrere på. Vi vil også godt understrege, at hver enkelt medie selvfølgelig står fuldstændigt frit stillet i forhold til hver især at bestemme, om de vil anmelde eller ej," siger Søren Bo Rasmussen, der er kontorchef i Forbruger- og Konkurrencestyrelsen.

De private mediers organisation Danske Medier har tidligere kritiseret, at Konkurrencestyrelsen blander sig i mediernes redaktionelle valg, og den kritik gentager organisationen i en reaktion på Konkurrencestyrelsens indskærpning.

"Danske Medier er uforstående over for KFST’s indskærpelse i en sag, der intet har at gøre med at begrænse konkurrencen på noget marked.Redaktionelle medier er underlagt medieansvarslovens regler, som klart fastslår, at det alene er redaktøren, der redigerer mediet – hverken udgiveren, annoncører eller myndigheder. Det er således hævet over enhver diskussion, at redaktøren bestemmer, hvad der skal bringes – eller ikke skal bringes – i mediet," skriver Danske Medier i en pressemeddelelse.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere