MediaWatch

Nordjyske Medier afskediger chefredaktør

Per Lyngby, der i en lang årrække har stået i spidsen for Nordjyske Medier som ansv. chefredaktør, er blevet fritstillet af medieselskabets bestyrelse.

Foto: Lars Pauli/Nordjyske Medier

Opdateret kl. 12.17 med oplysning om uddybende kommentarer fra ledelsen.

Nordjyske Mediers mangeårige ansv. chefredaktør forlader sin stilling med omgående virkning. Det oplyser medieselskabet i en pressemeddelelse.

I meddelelsen krediteres Per Lyngby for "en stor og betydningsfuld indsats med at udvikle og reformere Nordjyske Medier", men nu skal der nye kræfter til på den redaktionelle toppost, mener selskabets bestyrelse.

"Bestyrelsen har derfor besluttet at opsige Per Lyngby, som fratræder sin stilling og fritstilles dags dato," oplyser Morten Sandlykke, bestyrelsesformand for Nordjyske Medier, i meddelelsen.

Lars Jespersen, der har titel af chefredaktør, konstitueres på posten som ansv. chefredaktør, mens rekrutteringsprocessen efter en afløser står på.

Per Lyngby var i en periode både adm. direktør og ansv. chefredaktør hos Nordjyske Medier. I 2018 sagde han farvel til de to kasketter og forlod direktørposten, som blev overtaget af Morten Vinther Jensen, men fortsatte altså som ansv. chefredaktør.

Adm. direktør Morten Vinther Jensen oplyser til MediaWatch, at han ingen kommentarer har til bestyrelsens beslutning. Det er endnu ikke lykkedes at få en uddybende kommentar fra bestyrelsesformand Morten Sandlykke.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs