MediaWatch

Lukninger hos Nordjyske fører til 16 nedlagte stillinger

Beslutningen om at lukke Morsø Folkeblad som selvstændigt dagblad og sige farvel til tv-kanal kommer til at koste stillinger hos Nordjyske Medier.

PR/Nordjyske Medier
Foto: PR/Nordjyske Medier

Nordjyske Medier meddelte tidligere på dagen, at Morsø Folkeblad lukker som selvstændigt dagblad, og at tv-kanalen 24Nordjyske ligeledes lukker. Det betyder, at i alt 16 stillinger skal nedlægges, skriver Journalisten.

Stillingerne er fordelt på ti hos 24Nordjyske og seks hos Morsø Folkeblad. Beslutningen om lukningen af Morsø Folkeblad og 24Nordjyske bunder bl.a. i økonomiske betragtninger.

"Vores økonomi er så presset, at vi ikke kan klare den med at justere lidt hist og her. Der skal større greb til. Vi ved også allerede nu, at der kommer en større runde i starten af 2020. Indtil da skal vi arbejde med, hvordan vi organiserer os, og hvordan vores fremtidige dagblad og øvrige medier kan spille sammen," siger Per Lyngby, ansv. chefredaktør hos Nordjyske Medier, til Journalisten.

Nordjyske Medier meddelte tidligere på dagen, at Morsø Folkeblads lukning betyder, at Mors og Thy bliver dækket i en daglig sektion i Nordjyske Stiftstidende. Morsø Folkeblad udkommer for sidste gang i efteråret. 24Nordjyske sender for sidste gang 30. august.

Det er anden gang inden for få måneder, at Nordjyske Medier siger farvel til medarbejdere. Senest meddelte selskabet i februar, at udviklingen på markedet for ugeaviser var presset. Det førte til, at ni redaktionelle stillinger blev nedlagt.

Nordjyske-direktør: "Vi har ryddet op og taget tyren ved hornene"

Nordjyske Medier siger farvel til ni redaktionelle medarbejdere

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere