MediaWatch

Interview koster 24NYT-chefredaktør jobbet

Ledelsen på mediet 24NYT har opsagt den nu tidligere chefredaktør Jeppe Juhl, som også er spidskandidat til folketingsvalget for Nye Borgerlige, skriver Berlingske. Fyringen kommer efter et interview med avisen.

Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen

Beskyldninger om vildledende artikler er haglet ned over det alternative medie 24NYT, og fredag erkendte mediets chefredaktør, Jeppe Juhl, i et interview med Berlingske, at en artikel om moskeer var "konspiratorisk og af ringe standard" og slet ikke skulle være bragt.

Den udtalelse har imidlertid kostet ham jobbet som chefredaktør på det alternative medie, som han selv var med til at stifte, skriver Berlingske.

»Vi har stoppet samarbejdet, fordi Jeppe Juhl er kommet med disse udtalelser uden forudgående aftale med mig. Sådan er det kort fortalt,« siger ansvarshavende chefredaktør på 24NYT, André Rossmann, til Berlingske.

André Rossmann havde ifølge Berlingske selv sendt et andet citat til avisen, hvor han ikke kom med indrømmelser om, at 24NYT skulle have begået fejl i dets artikler.

Jeppe Juhl har ikke ønsket at kommentere på baggrunden for fyringen over for Berlingske, men skriver i en mail til mediet, at han ønsker al held og lykke til 24NYT, som han fortsat anser som et vigtigt "korrektiv" til "en ensrettet, kulturradikal dansk presse."

Nye nichemedier får medvind på Facebook

Medierne skal selv rydde op i fake news 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs