MediaWatch

JP/Politikens Hus vil ikke søge støttekroner fra Google-fond

For at værne om uafhængigheden afviser JP/Politikens Hus tanken om at søge støtte fra Google News, der netop har uddelt mere end 7 mio. kr. til danske medier, siger adm. direktør Stig Ørskov. Google pointerer, at det er frivilligt at søge midlerne.

Foto: Stine Holmgaard Tidsvilde

I dag uddelte Google 7,7 mio. kr. til en lang række danske medier. JP/Politikens Hus var dog ikke at finde på modtagerlisten, og det er helt bevidst ifølge adm. direktør Stig Ørskov, skriver Journalisten.

"Som et frit og økonomisk uafhængigt mediehus foretrækker vi at finansiere vores egne investeringer," skriver Stig Ørskov til Journalisten.

Han kritiserer samtidig Google for at forsøge "at købe sig til goodwill" med tiltaget frem for at rette ind på det digitale annoncemarked, hvor Google onsdag blev idømt en bøde af EU-Kommissionen for at misbruge sin dominerende stilling.

Googles svar på kritikken lyder, at midlerne i Google News bliver uddelt i forsøget på at finde nye og mere bæredygtige forretningsmodeller til mediernes kvalitetsjournalistik – og bemærker, at det står medierne frit for, om de vil søge midlerne.

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs