MediaWatch

JP/Politikens Hus vil ikke søge støttekroner fra Google-fond

For at værne om uafhængigheden afviser JP/Politikens Hus tanken om at søge støtte fra Google News, der netop har uddelt mere end 7 mio. kr. til danske medier, siger adm. direktør Stig Ørskov. Google pointerer, at det er frivilligt at søge midlerne.

Foto: Stine Holmgaard Tidsvilde

I dag uddelte Google 7,7 mio. kr. til en lang række danske medier. JP/Politikens Hus var dog ikke at finde på modtagerlisten, og det er helt bevidst ifølge adm. direktør Stig Ørskov, skriver Journalisten.

"Som et frit og økonomisk uafhængigt mediehus foretrækker vi at finansiere vores egne investeringer," skriver Stig Ørskov til Journalisten.

Han kritiserer samtidig Google for at forsøge "at købe sig til goodwill" med tiltaget frem for at rette ind på det digitale annoncemarked, hvor Google onsdag blev idømt en bøde af EU-Kommissionen for at misbruge sin dominerende stilling.

Googles svar på kritikken lyder, at midlerne i Google News bliver uddelt i forsøget på at finde nye og mere bæredygtige forretningsmodeller til mediernes kvalitetsjournalistik – og bemærker, at det står medierne frit for, om de vil søge midlerne.

Mere fra MediaWatch

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs