MediaWatch

Socialdemokratisk klage over Ekstra Bladet vækker undren

Partiet har klaget over Ekstra Bladets arbejdsmetoder til Folketingets ledelse. "En omgang klynk," lyder det fra avisens chefredaktør, Poul Madsen.

Poul Madsen. | Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

En række historier i Ekstra Bladet om S-gruppeformand, Henrik Sass Larsen, har udløst en klage til Folketingets ledelse. Konkret handler klagen om avisens arbejdsmetoder, hvor journalister kritiseres for at stå uden for mødelokaler og toiletter i forsøg på at få kommentarer fra og "chikanere" gruppeformanden. Det skriver Berlingske.

Klagen, som er sendt af partiets souschef Martin Justesen, kommer, efter Ekstra Bladet i en række artikler har skrevet om, at Henrik Sass Larsen flere gange ikke har deltaget i møder hos Statsrevisorerne, hvor han er Socialdemokratiets repræsentant - en stilling med løn på omkring 300.000 kr. om året, skriver Berlingske.

Medlem af Folketingets Præsidium for Enhedslisten, Christian Juhl, undrer sig over klagen, som han mener lyder "en smule overgearet", mens Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, kalder det klynk.

"Vi har selvfølgelig forsøgt at få en kommentar fra Henrik Sass Larsens egen mund til sit pjækkeri fra Statsrevisorerne. Derfor møder vi op, når det er meningen, at han skal være til møde. Og vi taler med politikere på deres kontorer på Christiansborg, hvor vi pænt banker på døren, inden vi får lov at komme ind. Den her klage er en omgang klynk fra Socialdemokratiet," siger han til Berlingske.

Hverken Henrik Sass Larsen eller Pia Kjærsgaard har ønsket at kommentere historien over for Berlingske.

Socialdemokratiet beskylder medierne for at favorisere regeringen 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs