MediaWatch

Socialdemokratiet beskylder medierne for at favorisere regeringen

I en intern mail fra Socialdemokratiets partisekretær advarer han mod de danske medier og beskylder dem for at ville "fremme samme dagsorden" som den borgerlige regering.

Ritzau Scanpix/Jens Dresling
Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

De danske medier er overvejende borgerlige og ignorerer derfor historier med en socialdemokratisk dagsorden for i stedet at fremme regeringens mærkesager. Sådan lyder det i en mail fra Socialdemokratiets partisekretær, Jan Juul Christensen, sendt til medlemmer af partiet, skriver Berlingske.

Han advarer i mailen mod de danske medier, der overser, at den borgerlige regering ønsker at svække fællesskabet og har skattelettelser frem for velfærd øverst på dagsordenen.

"Det skyldes i høj grad, at de fleste medier i Danmark grundlæggende er borgerlige i deres udgangspunkt. De ønsker at fremme samme dagsorden om mindre fælles velfærd til fordel for flere skattelettelser. Derfor bliver mange historier glemt og ignoreret," skriver Jan Juul Christensen i sin mail ifølge Berlingske.

Han opfordrer i stedet medlemmerne til at bruge Netavisen Pio til at finde sine nyheder. Mediet er af flere omgange blevet kritiseret for sine tætte bånd til partiet. Jan Juul Christensen udtaler i en skriftlig kommentar:

"Grunden til, at jeg har formuleret mig, som jeg har, i mail til Socialdemokratiets medlemmer, er, at jeg oplever, at der er politiske emner, som f.eks. nærhed og forhold for ufaglærte med hårde job, som særligt de medier, der har adresse i København, har meget lidt interesse i at dække," skriver han til Berlingske.

Medie: Netavis har tætte bånd til Socialdemokratiet

Socialdemokratiet skruer ned for kampagnebudgettet

Relaterede