MediaWatch

Socialdemokratiet beskylder medierne for at favorisere regeringen

I en intern mail fra Socialdemokratiets partisekretær advarer han mod de danske medier og beskylder dem for at ville "fremme samme dagsorden" som den borgerlige regering.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

De danske medier er overvejende borgerlige og ignorerer derfor historier med en socialdemokratisk dagsorden for i stedet at fremme regeringens mærkesager. Sådan lyder det i en mail fra Socialdemokratiets partisekretær, Jan Juul Christensen, sendt til medlemmer af partiet, skriver Berlingske.

Han advarer i mailen mod de danske medier, der overser, at den borgerlige regering ønsker at svække fællesskabet og har skattelettelser frem for velfærd øverst på dagsordenen.

"Det skyldes i høj grad, at de fleste medier i Danmark grundlæggende er borgerlige i deres udgangspunkt. De ønsker at fremme samme dagsorden om mindre fælles velfærd til fordel for flere skattelettelser. Derfor bliver mange historier glemt og ignoreret," skriver Jan Juul Christensen i sin mail ifølge Berlingske.

Han opfordrer i stedet medlemmerne til at bruge Netavisen Pio til at finde sine nyheder. Mediet er af flere omgange blevet kritiseret for sine tætte bånd til partiet. Jan Juul Christensen udtaler i en skriftlig kommentar:

"Grunden til, at jeg har formuleret mig, som jeg har, i mail til Socialdemokratiets medlemmer, er, at jeg oplever, at der er politiske emner, som f.eks. nærhed og forhold for ufaglærte med hårde job, som særligt de medier, der har adresse i København, har meget lidt interesse i at dække," skriver han til Berlingske.

Medie: Netavis har tætte bånd til Socialdemokratiet 

Socialdemokratiet skruer ned for kampagnebudgettet 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs