MediaWatch

Arbejderen lukker på print og lægger om til netavis

Der er ikke længere tilstrækkelig økonomi i at udkomme på tryk, og derfor trækker det socialistiske dagblad Arbejderen stikket på printudgaven 1. maj, skriver avisen.

Arbejdernes internationale kampdag 1. maj bliver sidste udgivelsesdag for den trykte udgave af den socialistiske avis Arbejderen.

Trængt økonomi får avisen til at lukke printudgaven og overgå til netavis, skriver avisen på sin hjemmeside.

"Vi har over flere år oplevet, at mediestøtten er blevet beskåret, samtidig med at udgifterne til distribution er stærkt stigende. Det ændrede medielandskab har også ramt Arbejderen og betyder, at det er blevet sværere for os at sælge abonnementer på papiravisen," siger Arbejderens ansv. redaktør, Birthe Sørensen, til mediet.

I stedet vil Arbejderen skrue op for den digitale udgivelse og udkomme med et dagligt nyhedsbrev fra 2. maj. Avisen tilbyder også nyhedsopdateringer på Messenger fra Arbejderens chatbot.

Aivsen, der er ejet af Kommunistisk Parti, slipper dog ikke den trykte kanal helt, men har et magasin på tegnebrættet, der skal udkomme 4-6 gange om året.

"Vi starter lidt forsigtigt, indtil vi er på sikker grund, så ser vi, hvad det kan udvikle sig til. Vi lukker jo ikke papiravisen, fordi vi mener, at papir har udspillet sin rolle. Vi tror, at et papirmagasin med analyser, teori, kulturstof og andet baggrundsstof vil være et godt supplement til netavisens mere hurtige produktion."

Arbejderen fik sidste år 1,6 mio. kr. i redaktionel produktionsstøtte.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs