MediaWatch

Praktikstederne kan komme til at mangle praktikanter efter næste Store Matchdag

For første gang i årevis kan journaliststuderende se frem til en Store Matchdag, hvor der er flere praktikpladser end praktiksøgende. Flere forskellige faktorer spiller ind.

Foto: /ritzau/Thomas Emil Sørensen

Efter adskillige Store Matchdage, også kaldet Panikdage, hvor der har været flere praktiksøgende end praktikpladser, ser situationen i denne ansøgningsrunde ganske anderledes ud for de studerende på landets journalistuddannelser samt de studerende på TV- og Medietilrettelæggeruddannelsen. Det skriver fagbladet Journalisten.

Pia Færing, der er praktikkoordinater ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, siger til mediet, at der vil være omkring 180 praktikpladser at søge, men kun omkring 120 ansøgere, når den næste Store Matchdag afholdes den 7. november.

"Vi har i årevis skreget på flere praktikpladser. Nu kan vi pludselig ikke love praktikstederne en praktikant," siger Pia Færing til Journalisten.

Det skæve forhold mellem praktiksøgende og praktikpladser i denne runde skyldes, at de journaliststuderende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole sidder over, fordi det er vedtaget, at de studerende på uddannelsen nu først skal i praktik på 5. semester. Tidligere startede de studerende på praktikken i deres 4. semester.

Derudover er der ikke nogen praktiksøgende fra Syddansk Universitets journalistuddannelse, da universitet kun har sommmeroptag på uddannelsen og dermed kun har praktiksøgende i foråret. Endelig spiller det også ind, at det i denne omgang er lykkedes at skaffe flere praktikpladser, end der plejer at være, fortæller næstformand i Dansk Journalistforbund, Tine Johansen, til Journalisten.

Forholdet mellem praktiksøgende og praktikpladser i den kommende ansøgningsrunde står i skærende kontrast til forårets runde. Her stod omkring 70 uden praktikplads umiddelbart efter Store Matchdag. Det tal blev over de kommende måneder cirka halveret.

13 praktiksteder står uden praktikant efter panikdag 

70 studerende står uden praktikplads efter Store Matchdag 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs