MediaWatch

Satirisk stribe af minister mæt af kamel vinder årets bladtegning

Prisen for årets bedste bladtegning går i år til syv ruders satirisk tegneserie af bladtegner på Politiken. Årets bladtegner er fundet på Universitetsavisen.

Philip Ytournel
Foto: Philip Ytournel

Foreningen Danske Bladtegnere har i dag kåret vinderen af årets bladtegning, og den går til Politikens bladtegner Philip Ytournel, skriver fagbladet Journalisten.

Prisen får han for en lille satirisk stribe i syv ruder, der viser statsminister Lars Løkke Rasmussen, justitsminister Søren Pape og udenrigsminister Anders Samuelsen på restaurant, hvor sidstnævnte grå i hovedet og mæt i blikket får tilbudt lidt mere kamel - og takker ja med ordene: "Jeg kan da godt lige klemme lidt mere ned".

Årets bladtegning har altså mere karakter af tegneserie, og det har været en del af pointen, siger formand for Danske Bladtegnere, Lars Refn, til Journalisten.

”Den slår godt og præcist ned, og den er samtidig en god lille billedfortælling. Så når vi vælger den, hænger det også sammen med, at vi gerne vil vise, at den satiriske tegneserie er en del af vores univers.”

Foreningen uddeler også årligt prisen som Årets Bladtegner, og den går i år til Christoffer Zieler, der freelance bladtegner for bl.a. Information og derudover journalist på Universitetsavisen, fremgår det.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere