Styrelses slingrekurs i Infomedia-sag skal granskes

Erhvervsministeren skal svare på spørgsmål om Konkurrencestyrelsens håndtering af Infomedias dominans på markedet for medieovervågning.

I 2009 ville Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen droppe en sag om JP/Politiken og Berlingske forskelsbehandling af konkurrenter til deres fælles søgemaskine til medieovervågning Infomedia. I 2011 ville styrelsen så give en bøde til de to koncerner. Bødetruslen er i år blevet droppet mod tilsagn om at rette ind.

Slingrekursen har mødt kritik mod Infomedia, der sidder på 90 pct. af markedet for medieovervågning herhjemme. Det får nu Venstres Martin Geertsen til at stille spørgsmål til den nyslåede erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), skriver Børsen.

Ifølge direktør hos Infomedia-konkurrenten Retriever så har Infomedia misbrugt sin position, og det er ikke holdt op på trods af sagen.

”Da styrelsen i sin tid dawnraider Berlingske, kontakter de os kort efter og siger: "Skal vi ikke prøve at få rent bord". Men Politiken bliver ved at benægte fakta, fuldstændig som Komiske Ali i Bagdad," siger adm. direktør i Retriever Jens Kloppenborg til Børsen.

Også hos Infomedia er bestyrelsesformand Lisbeth Knudsen overrasket over det lange sagsforløb:

"Vi synes, det har taget rigtig lang tid, og vi er sådan set overrasket over den lange proces, set i lyset af, at vi i 2009 faktisk fik et udkast til afgørelse, hvor sagen blev afvist," siger hun til Børsen.

Konkurrencestyrelsen ændrede kurs i Infomedia-sag

Berlingske og JP/Pol afværger konkurrence-sag

Infomedia øger overskud 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også